Familyalarına Göre

admin
Mesaj Panosu Yöneticisi

Familyalarına Göre

Mesaj gönderen admin »

Sukulentler birçok farklı bitki ailesine ait olabilir. İşte en bilinen bazı sukulent aileleri:

Crassulaceae (Damkoruğugiller)

Sedum (Damkoruğu): Sedum türleri dünya genelinde en yaygın sukulentlerden biridir. Yüksek dayanıklılıklarıyla bilinirler. (Örnek: Sedum Morganianum - Eşek Kuyruğu)
Echeveria: Bu türler, rozet şeklinde yapraklarıyla tanınır ve genellikle rengarenk yapraklara sahiptirler. (Örnek: Echeveria Elegans - Meksika Kar Tanesi)
Kalanchoe: Yaprakları etli, çiçekleri renkli olan bu bitkiler hem evde hem bahçede yetiştirilebilir. (Örnek: Kalanchoe Thyrsiflora - Çöl Gülü)

Aizoaceae (Buz Bitkileri)

Lithops (Canlı Taşlar): Taş görünümlü bu minik sukulentler özellikle koleksiyoncular arasında popülerdir.
Fenestraria: Cam benzeri yaprakları ile dikkat çeken bir türdür. (Örnek: Fenestraria rhopalophylla - Bebek Parmakları)

Cactaceae (Kaktüsgiller)

Opuntia (Dikenli İncir): Özellikle çöl bölgelerinde bulunan ve oldukça dayanıklı olan sukulent türlerindendir.
Mammillaria: Küçük, yuvarlak yapıda ve genellikle dikenli olan bu kaktüs türü çok sayıda varyasyona sahiptir.

Asphodelaceae (Zambakgiller)

Aloe: Aloe bitkileri genellikle tıbbi özellikleriyle bilinir, en ünlü türü Aloe Veradır.
Haworthia: Küçük, rozet yapılı bu bitkiler gölgeli ortamlarda daha iyi gelişir. (Örnek: Haworthia Fasciata - Zebra Bitkisi)

“Sukulent Türleri” sayfasına dön